Natuurgeneeskunde

Natuurgeneeskunde is er altijd op gericht om het zelfgenezend vermogen van lichaam en geest te stimuleren. Samen met de eigenaar van het dier zoek ik naar de oorzaak van het probleem en pak deze aan. Ik kijk naar het dier in zijn geheel, dus lichaam en geest, in relatie tot zijn omgeving.

 

Om te voorkomen dat de klacht van het dier te heftig en acuut wordt kan er met natuurgeneeskunde het probleem worden aangepakt. Als de klacht zodanig ernstig is en het dier al onder behandeling van een regulier dierenarts is kan er een natuurgeneesmiddel ter ondersteuning worden voorgeschreven. Er wordt altijd gekeken welke therapie het best past bij het desbetreffende dier. Het doel is om het dier op een natuurlijke wijze in balans te krijgen.

Werkwijze

 

Dieren die ik behandel zijn, paarden, honden en katten. In principe komen alle klachten voor behandeling in aanmerking.

 

Wanneer een dier geneesmiddelen van een dierenarts krijgt kunnen natuurlijke middelen ingezet worden ter ondersteuning. Tijdens het eerste consult stel ik veel vragen, vanaf het moment dat u het dier heeft tot het moment dat u bij mij komt. Er worden o.a. vragen gesteld over de geschiedenis en de klacht van het dier. Ook kijk ik hoe de levensomstandigheden van het dier zijn en de relatie tussen eigenaar en/of verzorger en met eventuele andere dieren. Ook voer ik een lichamelijk onderzoek uit. Ik kijk naar de vacht, lymfeknopen,slijmvliezen etc.

 

De behandeling bestaat uit diverse therapieën, maatregelen en middelen. Als er sprake is van een ernstig probleem waar een regulier dierenarts bij moet komen zal ik dit altijd adviseren.

 

 

 

 

Consulten

Een consult duurt meestal tussen de 45 en 60 minuten en vindt plaats op een bekende plek waar het dier zich fijn voelt.  Na het consult werk ik het verslag uit zodat u het thuis rustig na kunt lezen. In het verslag staat o.a een advies met maatregelen.